Pàgines

dimecres, 18 d’agost de 2010

Sèpia amb ceba i creïlles

Allà va esta recepta, reina del trossos de pa que fan 'puenting' a la cassola:

INGREDIENTS (per a 6 persones com a plat contundent... però amb estes mides feu una picadeta que podeu estirar diversos dies o per a una festa amb molta colla):

1 Sèpia fresca gran -o dos mitjanetes- (necessitem al voltant d'un quilo)
1 Quilo de creïlles
400 grams de ceba
1 got de vi blanc
1 got caldo de peix -per als no puristes: un got d'aigua amb una pastilleta de caldo de peix desfeta-
Dos o tres fulletes de llorer
Oli d'oliva extra verge

COM HO FEM?:
La cassola està esperant que aboqueu un bon raig d'oli, l'escalfeu i daureu una miqueta la sèpia tallada en daus.
Ei! no la saleu encara que se us quedarà dura!
Aboqueu la ceba tallada en juliana i la cuineu tapadeta.
Quan tinga un color groguet i comence a transparentar aboqueu el got de vi, les creïlles tallades a daus, el llorer, el got de caldo i rectifiqueu la barreja de sal. (Ara sí!)
Apa! a coure al xup-xup fins que les creïlles quan les punxeu estiguen blanetes.
Si vos agrada el caldo claret... tal qual a taula.
Si vos agrada el caldo trabadet... xafeu dos o tres trossos de creïlla i els barregeu amb el caldo.

Vinga! A fer puenting amb trossets de pa!

1 comentari:

  1. Què rica la sèpia fresca!! I les menudes... una delícia
    És un gran descobriment de la vida a València.

    ResponElimina