Pàgines

dimecres, 1 de desembre de 2010

Muffins de xocolata i vainilla amb crema de Mascarpone

Amb el fred em torne pastissera. És que m'entren unes ganes d'estar a la meua cuina calenteta, amb el forn en marxa i pensant en xocolate i pastissos... que no em puc aguantar.
Com que havia de dir-los 'a reveure' als meus companys de l'English Class anit els vaig fer uns muffins per a poder menjar al 'cofee break' de hui... i la veritat és que han eixit molt resultons.
Alguna companya m'ha demanat la recepta, així que us la pose ací per a que aneu alternant-los amb els muffins de poma... aquestos no tenen res a envejar-los als de fruita, vos ho promet.

FOTÒGRAFA: AMELIA
INGREDIENTS:
1 baina de vainilla
85 grams de xocolata amb el 70% de cacau
225 grams de mantega a temperatura ambient
160 grams de farina
1 culleradeta de rent químic en pols
160 grams de sucre
1 pessic de sal
5 ous

PER DECORAR:
100 grams de mascarpone
2 cullerades de nata líquida per a muntar
1 cullerada de sucre glass

COM ELS FEM:
Escalfeu el forn a 180º.
Desfeu la xocolata i la mantega en un perol a baix foc.
Barregeu la farina amb el rent químic.
Bateu els ous amb el sucre i la sal.
Obriu amb un ganivet la baina de vainilla i li traeu tota la polpa que abocareu a la barreja líquida dels ous, el sucre i la sal.
Contínueu batent fins traure escuma.
Afegiu la mescla de la farina i pasteu un poc per a poder banyar els ingredients secs. Teniu en compte que per fer uns bons muffins no cal batre molt de temps la mescla d'ingredients secs i humits, d'esta manera pujaran més al forn.
Afegiu la xocolata fosa amb la mantega a esta barreja, remenant amb una cullera.
També cal emprar la massa ràpidament i no tindre-la massa temps esperant per a entrar al forn.
En una safata del forn disposeu els paperets per fer els muffins i dins de cada càpsuleta de paper hi poseu dues cullerades d'esta mescla.
Ho poseu a coure enmig del forn durant uns 20 minuts.
Quan passen els 20 minuts els traieu i els deixeu reposar durant 20 minuts més per a que es gelen.

FOTÒGRAFA: AMELIA
No els decoreu fins que no estiguen del tot freds.
Amb el mascarpone, la cullerada de sucre glass i les dos cullerades de nata líquida feu una mescla en un bol i remeneu amb una cullera per donar uniformitat.
Este seria el moment d'acolorir el formatge si així ho decidim, amb una goteta de colorant en gel és prou. Si feu servir colorant líquid us costarà més d'amalgamar i haureu de posar més quantitat de colorant, tampoc no massa perquè si no la barreja serà massa líquida.
Aboqueu esta barreja en una mànega pastissera i voilà! A berenar a la cuina calenteta davant d'una infusió i els muffins estos tan bonics. Bon profit!

7 comentaris:

  1. ¡Coño, qué buenos!
    Això ho has fet tu?

    ResponElimina
  2. Tenen que estar molt bons!Ummmm!
    I t´han quedat molt apanyats!

    ResponElimina
  3. Àngel, quan vulgues berenem... jo pose els muffins i tu les begudes. Ah! Se siente! El berenar m'eixirà més barat a mi que a tu.
    Sus, estaven mooolt bons i de presència divertida, prova a fer-los i ja em dius.
    Abraçades als dos

    ResponElimina
  4. Pues la verdad es que me quedaron resultones.
    Aunque parezca mentira eso rojo era el queso y con el chocolate estaba... ummmm!
    a ver cuando puedo ir a veros, a por mis espátulas y de paso os llevo una bandejita.
    Besos,guapa

    ResponElimina
  5. M'encanta el mascarpone, han d'estar de muerte!!

    ResponElimina
  6. Albota t'assegure que no va quedar ni un... i la crema de mascarpone amb el sucre i la mantega és un encís. Anima't i conta-n's com t'han quedat.
    Gràcies per obrir la finestra de Sucadetes des d'on sigues.

    ResponElimina