Pàgines

dimecres, 8 de desembre del 2010

Tarta Hello Kitty de l'aniversari de Carla

Ja portava mesos, per no dir anys, amb ganes d'escometre un pastís folrat de fondant. Però, a la meua primera incursió vaig fer jo el fondant i vaig acabar de marshmallows fosos pels cabells, pel nas, a la roba... la cosa va quedar com va quedar i les ganes de fer fondant van quedar momentàniament aparcades.
Fa unes setmanes em van tornar les ganes i, a més, em vaig subscriure a una revista preciosa 'Bricorepostería', on tot sembla facilíssim... i realment, no és tan difícil.
Així que vaig debutar en el món del fondant amb dues tartes per a Carla i Xavier i el resultat tot i ser molt millorable, tampoc no va quedar malament.
A més la meua principal preocupació -que el sabor acompanyara l'aspecte- va esborrar-se en vore les cares de la gent tastant les tartes.
Allà va la recepta de la tarta de Carla. Una Hello Kitty amb floretes amagaven al seu interior una tarta Sacher farcida de melmelada de mirtils.
Els productes especialitzats per a la decoració els vaig trobar a Chic & Cookies, a la Pobla de Farnals. També els podeu comprar via web, però jo m'hi vaig acostar per dotorejar una mica i la veritat és que vaig trobar moltes coses.
  
FOTÒGRAFA: XELO MIR
PER A LA TARTA:
6 rovells d'ou
6 clares d'ou
40 gr de sucre
1 pessic de sal
200gr de xocolate fondant -el de la marca Hacendado és ideal-.
120 gr de mantega
150 gr de sucre
120 gr de farina de rebosteria
1 culleradeta de rent químic Royal
50 ml de conyac

FARCIT
200 grams de melmelada de mirtils.
Un pot de dolç de llet.

COM S'HO FEM
Calfar el forn a 180º.
Desfer la xocolata en un cassó a foc baix -el 3 de la vitro- amb la mantega i els 150 grams de sucre. Quan tingueu una barreja homogènia aneu afegint a poc a poc el conyac fins diluir-lo bé.
Continueu abocant els rovells d'ou un a un, per lligar-los bé amb la barreja de xocolate, mantega, sucre i conyac. Quina oloreta, eh?
Aparteu del foc una vegada veieu que té un aspecte homogeni. En este moment tamiseu la farina i el rent sobre la barreja i continueu mesclant.
En un bol a banda, munteu les sis clares amb els 40 grams de sucre i un pessic de sal. Heu de muntar-les a punt de neu.
Una vegada muntades les aneu afegint a poc a poc a la barreja del xocolate de manera envolvent, amb una espàtula per a airejar.
Aboqueu sobre un motle engreixat amb mantega i ho poseu al forn durant 45 minuts, més o menys. -Aneu punxant amb un furgadents llarg fins que ixca net-.
Traieu el pastís del forn i deixeu refredar.
Per fer qualsevol decoració -bé la típica amb cobertura de xocolata o bé la de fondant- el pastís ha d'estar fred. Així que ara se'n podeu anar a dormir i demà ja l'acabareu.

Quan la tarta estiga freda dividiu el bescuit en tres capes.
Poseu la melmelada al microones uns segons per a que estiga més líquida i feu dues capes de melmelada entre bescuit i bescuit.
Jo també li pose una mica de dolç de llet en la part superior de cada capa, el bescuit s'ho xupla i està d'allò més bona.

Si voleu decorar-la amb cobertura de xocolate heu de fondre 100 grams de xocolate de cobertura amb 20 grams de mantega i unes gotetes d'aigua calenta, esta barreja se vos quedarà líquida i podreu abocar-la sobre la tarta. Voreu com queda de lluenta.

Si voleu fer la tarta amb fondant aleshores també heu de posar una capa generosa de dolç de llet per dalt i pels costats. Esta capa farà que no es moga el fondant i que no queden bambolletes per dalt. Quan més llisa quede esta capa, més llis quedarà el fondant.

FOTÓGRAFA: XELO MIR
PER LA DECORACIÓ AMB FONDANT:
Pasta de goma
1 paquet de fondant rosa o 1 paquet de fondant blanc al que li afegireu unes gotetes de colorant roig.
Colorant verd
Colorant roig
Retolador alimentari negre
Spray efecte perlat.

Estireu la pasta de goma blanca -un altre dia vos done la recepta que si no açò és massa llarg- i marqueu sobre un paper amb el dibuix de Kitty que vulgueu el contorn i els detalls.
Retalleu la pasta de goma i acabeu de decorar-la amb el retolador alimentari negre per fer el contorn, bigots, ulls, boca i nas.
Per fer el llaç de la Kitty jo he acolorit amb una goteta de colorant roig un poquet de pasta de goma. Així he aconseguit una pasta de goma rosa fort amb la qual desprès d'estirar-la he retallat el llaç. Sobre ell un coret de la mateixa pasta de goma.
Amb eixa pasta de color rosa fort i una altra boleta acolorida amb verd, he anat fent fulles i roses que he pegat amb una goteta d'aigua amb un pinzell, amb compte de no banyar massa la pasta.
Ara anem amb el fondant: estireu un paquet de fondant amb el corró i quan el teniu ben finet -així es noten més les marques però també té un sabor més subtil- l'aboqueu amb l'ajuda del corró sobre la tarta.
És un pas molt senzill que cal fer sense por i a la primera. Quan estiga el fondant sobre la tarta, aplaneu amb les mans perquè no queden bambolles i s'apegue a la tarta.
No feu durar massa temps este pas perquè el fondant es pot trencar pel seu propi pes.
Una vegada col.locat, retalleu el que sobra i amagueu sota la tarta els plecs de fondant.
Sobre la tarta disposeu la sil.lueta de pasta de goma i munteu la Kitty amb el seu llaç. Adorneu amb les floretes presionant una miqueta sobre el fondant -no massa, també podeu posar una gota d'aigua però si cau al fondant el desastre és terrible-.
Quan estiga acabada li poseu una mica d'spray perlat i ala! a vore la careta de Carla en vore la seua tarta. Quin premi!

6 comentaris:

  1. Xelo, no se si la pasta del fondant la haces tu o compras la misma pasta (creo que lo 2º, tambien hay otra forma de hacerlo, seguro que ya la conoces, que es el fondant de nubes, vamos, las chuches de esponja esas de toda la vida) si te interesa te paso la receta ya que es facil y el tema de las nubes se encuentra en mercadona y en todas partes)

    ResponElimina
  2. Ya Silvia, ya. Si ese fue mi primer intento para el cumple de Aina, pero ni el fondant me salió como yo esperaba, ni mi paciencia cuando estoy llena de nubes derretidas por el pelo, la nariz, el escote y las gafas es que esté en lo más alto.
    Así que esa tarta para Aina sólo llevó una cenefa lateral de fondant que me salió excesivamente reseco.
    Después de esa experiencia -que igual vuelvo a repetir porque soy mediomasoca- y de probar el fondant compradito... me quedo con la última opción. La bomba de fácil, nena!

    ResponElimina
  3. Esta preciosa, yo tambien elegi la Kitty para mi primera receta de fondant...un beso y feliz año nuevo

    ResponElimina
  4. Espectacular!!! No us va fer llàstima menjar-vos-la?

    ResponElimina
  5. uauuu me has dejado con los ojos abiertos!!! y no es que no confiase en tus dotes culinarias, es que es una pasada de bonita! super profesional!!! cuando vaya a valencia con tiempo nos vamos a la tienda esa que dius de la pobla!

    feliz año nuevo y un besazo para los cuatroo!

    ResponElimina
  6. una pregunta, la tarta la rellenas con dulce de leche y encima la mermelada.gracias

    ResponElimina