Pàgines

divendres, 30 novembre de 2012

BESCUIT ESPECIAT PER A UNA OCASIÓ ESPECIAL

I com no ha de ser especial que de sobte per 'arte de birlibirloque y sin un palitroque' tornen els companys expedientats que se’n anaren sancionats fa deu dies?
L’empresa per a la qual treballe és de les poques, sinó la única, que ha suspès de treball i sou trenta-sis treballadors i treballadores i que als deu dies els ha suspès la suspensió.
No vos rieu que és de veres!
O millor rieu, rieu... que l’alegria de la benvinguda d'ahir va ser l’alegria de les ocasions especials.
I este bescuit va ser una bona manera de celebrar-ho.
Malauradament, avui tornem a posar-nos tristos perquè han continuat amb les injustícies: Els primers companys acomiadats amb l’excusa de l'ERO hui seran fora... o això sembla. 
Però com deia aquell film: 'No habrá paz para los malvados'

FOTO: Mª JOSEP POQUET
INGREDIENTS
200 grams de llet evaporada
200 grams de farina amb rent
1 culleradeta de canyella mòlta
1/2 culleradeta de gingebre sec mòlt
1/2 culleradeta de nou moscada mòlta
3 ous a temperatura ambient
170 grams de sucre
80 grams d’oli d’oliva suau
Una culleradeta d’essència de vainilla
100 grams de nous pelades
100 grams de panses sense pinyol
150 grams de xocolata de cobertura -jo vaig posar xocolata amb llet de cobertura-.

FOTOS: Mª JOSEP POQUET

 COM S’HO FEM?
1.- Poseu a calfar el forn a 175º.
2.- Jo he fet servir un motlle de bundt normal -d'eixos que tenen el foradet enmig-. Amb una mica d’oli, mantega o esprai l’engreixeu.
3.- Bateu fins escumar els ous i el sucre.
4.- Quan estiguen blanquets i escumats aboqueu l’oli i integreu
5.- Tamiseu la farina amb la canyella, el gingebre i la nou moscada. Reserveu.
6.- Aboqueu la culleradeta d’essència de vainilla a la llet evaporada. Reserveu.
7.- Poseu 1/3 de la barreja de la farina a la mescla de l’ou i bateu.
8.- Poseu la meitat de la llet amb la vainilla.
9.- Poseu altre 1/3 de la barreja de la farina i bateu.
10.- Poseu la resta de llet amb vainilla que us quedava i bateu.
11.- Poseu la resta de farina amb espècies que vos queda i bateu fins integrar.
12.- Aboqueu al motlle de bundt.

13.- Poseu les panses i les nous en un colador sota l’aixeta i les banyeu una mica. Escorreu l’aigua.
14.- Tireu dos pessics de farina sobre les fruites seques al colador. Com que estan banyades s’enganxarà la farina a les fruites seques. D’esta manera quan els aboqueu sobre la massa del pastís no se vos van a enfonsar i es quedaran per damunt i pel mig de la massa.
15.- Al forn a 175º durant 40-45 minuts o fins que quan punxeu amb un furgadents ixca netet.
16.- Quan estiga fet, traieu motlle i reixeta del forn i els deixeu 10 minuts sobre el banc.
17.- Emboliqueu el bescuit amb un paper film i el deixeu refredar una o dos horetes -si teniu temps-
18.- Desfeu la xocolata de cobertura, bé al microones, bé al bany de Maria, i la deixeu caure pel damunt
19.- A menjar!






1 comentari:

  1. Hola Xelo,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 26000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina