Pàgines

dimecres, 3 d’agost del 2011

PA DE CERVESA I ROMER

Este pa és ideal per menjar-lo a llesques untades de formatge mascarpone i salmó fumat, peró alguna vegada que l'he fet ha volat sense companatge. 
Ja, ja sé que fa molta calor per fer pa, però precissament per aixó tinc unes ganes de menjar-lo!
                                                                           FOTÒGRAFA: XELO MIR

 
QUÈ NECESSITEM?
550 gr. de farina de força
1 sobret de rent sec per a forners
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
2 cullerades de romer sec
50 grams (40 ml) d'oli d'oliva extraverge
1 pot de cervesa

FOTÒGRAFA: XELO MIR

COM S'HO FEM?
Si pasteu a mà, heu de fer una muntanyeta amb tots els ingredients en sec i poc a poc li aneu afegint la cervesa, finalment li afegiu l'oli. 



Jo ho faig a la thermomix, així que aboque tots els ingredients i li pose 8 minuts a velocitat espiga.


Quan ja està ben pastada la massa, bé per un sistema, bé per l'altre, el poseu dins un bol de plàstic prèviament enfarinat i el cobriu amb un torcamans durant 30 minuts. 


Prepareu la safata del forn amb un paper vegetal per al forn enfarinat i en passar la mitja horeta li doneu la forma que voleu al pà i el poseu sobre la safata.


En este moment jo li pose per damunt un poc més de romer.

FOTÒGRAFA: XELO MIR
I ara el deixeu descansar fins que doble el volum, en el meu cas, a la meua cuina en hivern i amb el forn precalfant a 250º, tarda uns 90 minuts. 


Quan us falten 15 minuts per als 90' poseu a la part baixa del forn un bol ple d'aigua per a que s'evapore i us quede el pà ben cruixent. 


Introduïu el pa al forn a 210º durant 20 minuts, obriu el forn i amb una botelleta atomitzadora llanceu aigua al forn i banyeu el pa, després baixeu la temperatura a 180º fins que estiga cuit -altres 15 minuts, aproximadament-.

9 comentaris:

  1. Le has dado una mano de pintura a Sucadetes, está muy bien

    ResponElimina
  2. Pues sí, Silvia, ahora que casi cumple un año hemos puesto les Sucadetes fresquitas... Me alegro que te guste.
    En cuanto pruebe la receta de las 'natas' aquí que la pondremos.
    Besos

    ResponElimina
  3. Holitas.

    Guau! si te dijera que el pan que hice está para ponerlo de primera piedra del edificio de la esquina me creerías? jejeje pues fue una piedrita, menos mal que pequñita jejeje. Se ve que a ti se te da estupendo mmm! que rico!!

    Un besito

    ResponElimina
  4. Bueno Wyny, ¿quién sabe si esa cabecita experimentadora que tienes inventa un nuevo material de construcción, barato y asequible a todos los bolsillos?
    Pero antes de ponerte a producir panes para construir tu propio refugio en la montaña, prueba a seguir esta receta, respetando los tiempos de levado y las proporciones exactas -ya experimentarás cuando compres el terreno- Un beso y gracias por abrir la ventana de Sucadetes

    ResponElimina
  5. He tornat a fer pa. He fet esta recepta i li he posat alfàbega, romer i cervesa negra... M'encanta!

    ResponElimina
  6. Hola Xelo, t'he trobat en un altre blog. M'encanta este pà. Jo tb sóc de València i tinc un blog de tmx. Et passe la meua recepta de pà de cervesa.
    Em faig seguidora i t'afegeix al meu llistat de blogs.
    b7s

    ResponElimina
  7. Se m'oblidava http://thermofan.blogspot.com/2012/01/pan-de-cerveza.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa, un goig que et passes per ací. Moltes gràcies per obrir la finestra de Sucadetes. Este pa és un goig, queda perfecte per a menjar amb qualsevol cosa i amb els dies crec que guanya en sabor. Vaig a pegar una ulladeta a les teues receptes. Una abraçada,

      Elimina
  8. Veig que a la teua recepta poses mel o edulcorants i no porta oli, com veus jo pose una culleradeta de sucre i 50 grams d'oli d'oliva extraverge... no sé com quedarà el teu, ho intente la propera vegada.

    ResponElimina