Pàgines

dilluns, 29 d’agost del 2011

VICHYSSOISSE DE PEBROTS ROJOS, TOMATES DE PERA CONFITADES I OLI PERFUMAT AMB BOLETUS

La vaig tastar al restaurant de la casa rural Molí del Duc a Aín i el meu cap no va parar fins que vaig trobar la recepta.
A la xarxa no la vaig trobar enlloc, així que vaig telefonar per questions de feina a la casa rural i Laura, la cuinera, em va dir que era una recepta ben senzilla. Ella em va donar quatre pautes i jo vaig ajustar estes quantitats a ull i li vaig fer algunes variacions -no tinc forn de llenya, ni tomates del meu hort... però al meu rebost hi havia oli amb boletus-.
Crec que el resultat és molt acceptable i la veritat és que un plat fresquet com este per a obrir un sopar d'estiu envoltats d'amics és el rebedor del plaer.


INGREDIENTS:
1 quilo de pebrots rojos per a torrar al forn -jo en vaig posar tres que en pesaven un quilo i dos-cents grams-.
7 tomates de pereta
50 grams de sucre
pebre negre
sal
200 ml de créme fraîche
oli perfumat amb boletus

ANEM PER FEINA!
Renteu bé els pebrots i els poseu en la safata del forn precalfat a 180º. Els teniu allà dins entre 25 i 30 minuts, aneu pegant-los voltetes per a que es torren per tots els costats.
Mentre es van fent els pebrots, en altra safata per al forn aneu tallant les tomates per meitat i posant-los damunt un polsim de pebre negre -al gust- i una cullerada de sucre.
En traure els pebrots els emboliqueu amb paper per a que després quan es refreden us resulte més fàcil pelar-los i rebaixeu el forn a 150º, poseu dins les tomates i les deixeu dins uns 90 minuts. El que volem és que es confiten les tomates.
Mentre tenim les tomates al forn i quan ja se'ns han gelat els pebrots comenceu a llevar-los la pell, la cueta i les llavors. Els aneu esgarrant -com si foren per a fer esgarraet- i abocant-los al got de la thermomix o al de la batedora en el seu defecte.
Quan ja tenim les tomates confitades les posem amb els pebrots i triturem fins deixar una crema el més fina que pugueu, esta sopa la rectificareu de sal i la passareu pel xinés per eliminar qualsevol pelleta o llavor de la tomata.
Deixeu refredar a la nevera, com a mínim una horeta abans de servir-la que esta crema està molt millor fresqueta.
Per a servir poseu una culleradeta de créme fraîche o nata o nata de soja, aboqueu la salsa i damunt un raig d'oli perfumat.
Crec que un oli perfumat amb alfàbega o romaní seria ideal per a esta vichyssoisse, però l'oli de boletus també està bé.
Apa! Culleres en alt i a escometre la frescor de l'estiu a la boca.

4 comentaris:

  1. G-u-a-u!!! Tiene que estar de vicio...yo la probaré con la crema vegetal. Además, me queda un poco de aceite con romero
    Besets

    ResponElimina
  2. Glups! jo juraria que t'havia contestat Maite! Estes tecnologies em porten de cap! Doncs jo t'havia dit que en principi havia pensat de fer-la amb nata de soja, però que com que havia comprat un pot de créme fraîche i estava mort de risa a la nevera, doncs li vaig donar eixida... i la veritat, és que molt bé, però l'opció que proposes no té mala pinta i a més amb oli de romer... nyam! ja em contes què tal. Gràcies per obrir la finestra de Sucadetes.

    ResponElimina
  3. Holitas.

    ¿Cómo estás? veo que disfrutando de la cocina no? :D eso es buenísimo. Yo aún tengo problemas por entender el valenciano. Me es mas fácil cuando lo escucho, así que creo que contigo sí o sí aprenderé jeje.

    Soy Wyny, de Corazón y Azúcar. Te cuento que no sé porqué la PC no me deja firmar mi nombre, así que saldré como anónimo... ni modo.

    Un besito

    ResponElimina
  4. Hola Xelo, gracias por visitarme yo te sigo también desde hoy. Esta receta te ha quedado estupenda qué color y rica que debe estar. Por cierto ,la panificadora yo estoy muy contenta con ella, relación calidad-precio estupenda, tiene una cubeta pero luego tiene un cestillo con 4 cavidades para hacer baguettes, y se puede programar. Los bizcochos quedan riquísimos también y consume mucho menos que el horno, ya me dices si te animas. bessetsss

    ResponElimina